Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Følgende cookies brukes på MatPrat

Her finner du teknisk beskrivelse av de ulike typene data vi samler og bruker.

Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Kremet soppsaus

Kremet soppsaus

Ingredienser

porsjoner
  • 35 g tørket sopp
  • 2 dl vann
  • 2 stk. finhakket sjalottløk
  • 2 ss smør
  • 2 ss hvetemel
  • 5 dl kjøttbuljong (utblandet) eller kyllingbuljong
  • 3 dl kremfløte
  • 2 ss sitronsaft
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
Under 20 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Leter du etter en god saus som passer til alt fra reinsdyrstek til kalkunfilet eller stekte kyllingfileter? Denne nydelige soppsausen kan du lage av både tørket og fersk sopp, og den den vil garantert falle i smak hos gjestene.

Tid
Under 20 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner
  • 35 g tørket sopp
  • 2 dl vann
  • 2 stk. finhakket sjalottløk
  • 2 ss smør
  • 2 ss hvetemel
  • 5 dl kjøttbuljong (utblandet) eller kyllingbuljong
  • 3 dl kremfløte
  • 2 ss sitronsaft

Slik gjør du

1. Bløtlegg sopp i vann i ca. 30 minutter og ta vare på bløtleggingsvannet. Klem ut fuktigheten av soppen.

2. Fres sopp og løk i smør. Tilsett mel og spe med varm kraft, bløtleggingsvann og fløte. La sausen småkoke i ca. 5 minutter.

3. Smak til med salt, kvernet pepper og sitronsaft.

Kremet soppsaus passer utmerket til helstekt kalkunfilet, kalkunbiff eller stekte kyllingfileter. Erstatt i såfall reinsdyrkraft med kylling- eller kalkunkraft.

Bruker du fersk sopp er det en fordel å forvelle/steke den før videre bruk. Bruker du hermetisk sopp kan kraften fra boksen brukes i sausen. 200 g fersk sopp tilsvarer 35 g tørket sopp.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

Podcast-episode: Suksess med sopp

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.8638, server:MP-PRD-WEB15 20.04.2024 09:48:22