Kremet fiskesuppe med tomatpesto

Kategori
Gjester
Vanskelighetsgrad
Middels
Tid
20–40 min

Det finnes nesten like mange varianter av fiskesuppe, som det finnes nordmenn. Men har du ingen egen variant kan du prøve denne. Fiskesuppe er en nydelig forrett som er enkel å lage. Ønsker du å variere suppen kan du tilsette ferske reker eller blåskjell.

Ingredienser

  • 200 g laksefilet
  • 200 g torskefilet eller steinbitfilet
  • 1 ss margarin
  • 2 stk gulrot
  • 100 g kålrot
  • 100 g sellerirot
  • 12 stk purre
  • 12 stk fennikel
  • 1 ss hvetemel
  • 2 ss tomatpesto (rød pesto)
  • 2 dl matfløte
  • 112 dl hvitvin
  • 612 dl vann eller fiskekraft
  • 1 ts salt
  • 12 ts pepper
  • 2 ss hakket frisk kjørvel

Slik gjør du

  1. Kutt alle grønnsakene i fyrstikklange lange staver eller i tynne skiver, og fisken i terninger på 2x2 cm.
  2. Smelt margarinen i en kjele og fres grønnsakene 2-3 minutter på medium varme. Strø over melet og vend inn.
  3. Rør inn pesto og ha i all væsken. La det småkoke i ca. 15 minutter. Tilsett fisk og kjørvel og la det stå og trekke i ett par minutter. Ha i salt og pepper og server med godt brød til.
 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.