Kremet appelsinsaus

Kategori
Gjester
Vanskelighetsgrad
Middels
Tid
Under 20 min

Kremet appelsinsaus passer spesielt godt til kylling og kalkun. Den kan serveres både varm og kald.

Ingredienser

  • 2 stk sjalottløk
  • 1 ss smør
  • 12 stk hakket rød chili (evt. litt mer)
  • 212 dl stekesjy / kraft (og evt. hvitvin)
  • 212 dl appelsinjuice
  • 3 dl crème fraîche orginal, 35 %
  • ca. 1 ts revet appelsinskall (evt. litt mer)

salt og kvernet pepper

Slik gjør du

  1. Fres løk og chili blank i smør, tilsett kraft /hvitvin og appelsinjus. Kok inn til det halve.
  2. Visp inn crème fraîche, kok opp og la sausen småkoke noen minutter. Smak til med appelsinskall, salt og pepper.

Sausen kan også serveres kald:

  1. Kok inn de fem første ingrediensene til de har kremet konsistens. Avkjøl.
  2. Tilsett resten av ingrediensene og sett kaldt til servering.
 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.