Konjakkfromasj med mango- og papayachutney

Kategori
Gjester
Vanskelighetsgrad
Avansert
Tid
20–40 min

Dette er en lekker og smakfull dessert du trygt kan servere dine gjester.

Ingredienser

Konjakk-fromasj:

  • 7 stk gelatinplater
  • 4 stk egg
  • 125 g sukker
  • 3 dl kremfløte
  • 1 dl konjakk

Mango- og papayachutney:

  • 1 ss smør
  • frøene fra 12 stk vaniljestang
  • 1 ts rosépepper
  • 12 stk finhakket rød chili
  • 2 ss sukker
  • 1 stk mango i små biter
  • 1 stk papaya i små biter
  • 1 dl hvitvin

Slik gjør du

  1. Bløtlegg gelatinen i litt kaldt vann i 5 minutter.
  2. Pisk egg og sukker til eggedosis, stivpisk kremen og bland sammen.
  3. Klem forsiktig ut vannet av gelatinplatene og smelt dem i 1/2 dl kokende vann (ta kjelen av platen). Avkjøl blandingen.
  4. Rør inn konjakk, og hell blandingen i kremen i en tynn stråle mens du rører godt.  La fromasjen stå kaldt noen timer før servering.
  5. Fres rosèpepper, vaniljefrø og chili i smør i ca. 2 minutter. Tilsett sukker, mango og papaya. Hell på hvitvin og la det hele putre til frukten er myk og blank. Tilsett litt mer vin om nødvendig.

 

Server konjakkfromasj med mango- og papayachutney ved siden av.

 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.