Konfektkaken La Bomba

Kategori
Gjester
Vanskelighetsgrad
Avansert
Tid
Over 60 min

Dette er kaken som bare blir bedre av å stå og trekke deilig sjokolade-/karamellsaus tilsatt konjakk - en voksen kake med andre ord.

Ingredienser

10
Porsjoner

Nøttebunn:

  • 5 stk eggehvite
  • 200 g sukker
  • 100 g valnøttkjerner
  • 100 g hasselnøtter
  • 100 g mandler

Sjokoladekaramell:

  • 100 g sukker
  • 1 dl vann
  • 100 g smør
  • 100 g mørk sjokolade, 70% kakao
  • 5 stk eggeplomme
  • 3 ss konjakk (...eller mer)
  • 2 dl stivpisket kremfløte
  • 10 stk physalis , evt. andre friske bær etter sesongen

Slik gjør du

  1. Pisk eggehvitene stive. Fortsett å piske mens sukkeret tilsettes litt etter litt. Vend inn hakkete nøtter.
  2. Legg bakepapir i bunnen av en rund form, 24 cm i diameter. Fordel nøttemarengsen og stek midt i ovnen i 1 time ved 150 °C.
  3. Smelt sukkeret til karamell. Tilsett vannet og rør så alt løses opp.
  4. Rør inn smør og sjokolade. Avkjøl litt og visp inn eggeplommene. Smak til med konjakk.
  5. Hvelv kaken over på et serveringsfat og sett ringen til formen rundt. Hell den varme sjokoladesausen over. Sett kaken kaldt og la den trekke, gjerne over natta.
  6. Fjern kakeringen og pynt med krem og friske bær.
Kaken kan med fordel lages flere dager i forveien, den blir bare bedre av å stå.

Lager du kaken i en langpanne kan du stikke ut runde porsjonskaker.

 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.