Konfektkake med karamellkrem

Kategori
Gjester
Vanskelighetsgrad
Middels
Tid
40–60 min

Konfektake med karamellkrem er svært enkel å lage, og smaker godt!

Ingredienser

12
Porsjoner

Konfektkake:

  • 150 g smør
  • 150 g kokesjokolade
  • 4 stk egg
  • 2 dl melis
  • 2 dl hvetemel
  • 1 ts vaniljesukker

Karamellkrem:

  • 1 dl kremfløte
  • 12 dl sukker
  • 1 ss lys sirup
  • 12 ts vaniljesukker

Slik gjør du

Slik gjør du:

  1. Smelt smør og sjokolade i en kjele ved svak varme. Rør det sammen når sjokoladen er blitt myk.
  2. Pisk egg og melis til stiv eggedosis. Vend forsiktig inn siktet hvetemel og vaniljesukker, og rør inn smeltet sjokolade og smør.
  3. Hell røren i en smurt springform, ca. 24 cm i diameter. Stek kaken ved 180 °C i ca. 25 minutter.
  4. Kaken vil være litt rå i midten, noe den skal være! Om du vil ha den fastere, stekes den bare noen minutter ekstra. Avkjøl kaken i formen på rist.
  5. Ha ingrediensene til karamellkremen i en kjele. Kok opp under omrøring til det tykner, ca. 15-20 minutter. Avkjøles til den er romtemperert.
  6. Hell kremen over konfektkaken og pynt med halve punsjeboller, vaniljetopper eller twistbiter.
 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.