Kokte linser

Kategori
Gjester
Vanskelighetsgrad
Middels
Tid
Over 60 min

Linser er dyrket i århundrer og brukes mye i andre kulturer. Grønne linser, som brukes i denne oppskriften, er små av størrelse. De har en nøtteaktig mild smak.

Ingredienser

  • 150 g grønne linser bløtlagt i 1-2 timer
  • 1 ss smør
  • 2 båt hvitløk
  • 4 dl vann
  • 2 stk kjøttbuljongterning
  • 1 stk gulrot
  • 12 ts salt
  • 14 ts pepper
  • 1 båt hvitløk - kan sløyfes

Slik gjør du

  1. Hell bløtevannet av linsene. Del hvitløken på midten og fres dem i smøret i en kjele sammen med linsene i et par minutter. Hell på vannet og buljongterningene.
  2. Ha i gulrot delt i biter. Dette er for å gi mer smak til linsene. La alt koke i 20-30 minutter til linsene er myke. Smak til med salt, pepper, og gjerne litt finrevet eller knust hvitløk.
 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.