Kokt hummer

Kategori
Gjester
Vanskelighetsgrad
Middels
Tid
20–40 min

Kjøttet i norsk hummer er saftig, velsmakende og delikat. Aller best resultat får du om du kjøper levende hummer og koker den selv. Velg da aktiv hummer som er tung for størrelsen.

Ingredienser

2
Porsjoner
  • 2 stk hummer
  • 50 g salt per liter vann
  • 4 vann

Slik gjør du

 

  1. Kok opp vann tilsatt salt.
  2. Legg hummer i det fosskokende vannet og la vannet igjen få et oppkok. Deretter skal hummeren kun trekke.
  3. Trekketid avhenger av størrelse, men en tommelfingerregel er at en hummer på 500 gram skal trekke i 12 minutter. Er hummeren større enn 500 gram, regner du 2 minutter ekstra per 100 gram.
  4. Ta hummeren opp av vannet når den er ferdig trukket, og avkjøl med ryggsiden ned.
  5. Når hummeren er avkjølt la den ligge med ryggen ned. og del den med en kniv fra midten og ut mot halespissen. Del deretter fra midten og fremover mot hodet. Ta ut paven (magesekken) som ligger som en blære bak øynene. Fjern også tarmen (den mørke strengen) som ligger langs ryggen på halen.

 

Server hummeren naturell med majones, sitron og toast.

 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.