Klementinlikør

Kategori
Gjester
Vanskelighetsgrad
Middels
Tid
Over 60 min

I tillegg til de folkekjære klementinene kreves det brennevin, sukkerbiter og kaffebønner. Du bør sette av ca. 40 dager for å få denne himmelske likøren klar for glass og gane.

Ingredienser

  • 8 stk klementin
  • 100 stk sukkerbit eventuelt 100 ts sukker
  • 100 stk kaffebønner
  • 1 l 60% brennevin
  • 2 stk stjerneanis
  • 2 stk vaniljestang

Slik gjør du

Slik gjør du:

1. Vask klementin under rennende lunkent vann.

2. Bruk en gaffel og stikk flere hull i klementinene. Legg dem deretter ned i et rent glass (gjerne Norgesglass).

3. Ha resten av ingrediensene i glasset og hell på brennevin til det dekker.

Du kan selv velge om du vil bruke hvite eller brune sukkerbiter. Brune sukkerbiter vil gi en litt annen farge og søtsmak.

5. Lukk glasset og se til at det er helt tett ved å snu glasset opp ned.

6. Nå skal glasset lagres i 40 dager. Gjerne opp ned på kjøkkenbenken. Slik unngår du at klementinene flyter opp og ikke blir dekket med brennevin. 

Vi anbefaler at du smaker på likøren underveis, slik at du kan stoppe smaks-uttrekket når du kjenner at likøren har smaken du ønsker.
 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.