Klar aspargessuppe med tomat og sitron

Kategori
Gjester
Vanskelighetsgrad
Middels
Tid
20–40 min

Når suppa er god er allting godt! Klar aspargessuppe med tomat og sitron er en mild og god suppe som smaker oppriktig superfantastisk. Ærlige, utilslørte smaker!

Ingredienser

  • 4 stk hvit frisk asparges
  • 4 stk grønn frisk asparges
  • 2 stk tomat
  • 1 boks hermetisk asparges
  • 1 båt hvitløk
  • 5 dl vann
  • 1 dl tørr hvitvin
  • 20 blad frisk basilikum

salt og pepper

  • revet skall av 12 stk sitron

Slik gjør du

Slik gjør du: 

  1. Skjær vekk de fire nederste cm. på aspargesene, men ta vare på dem for å få god kraft . Kutt det resterende av aspargesene i små biter.
  2. Del tomatene i to. Skrap ut kjernene og kutt tomatkjøttet i terninger.
  3. Ha tomatkjernene sammen med aspargesbunnene, vann, hermetiske asparges (med lake), finhakket hvitløk og hvitvin i en kasserolle.
  4. Kok opp og la det syde i 20 minutter. Sil suppen og behold kun væsken. Smak til med salt og pepper
  5. Legg aspargesbiter, tomatbiter, revet sitronskall og basilikum i boller og øs suppen over.

 Server suppen med hjemmelaget grissini.

 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.