Kjøttpai - Quebec Meat Pie

Kategori
Gjester
Vanskelighetsgrad
Avansert
Tid
Over 60 min

En av de mest kjente rettene i Canada er tourtière. Det er en kraftig kjøttpai. Vær obs på at det finnes like mange variasjoner av oppskriften som det er bydeler og kokker i Quebec.

Ingredienser

4
Porsjoner

Paideig:

  • 100 g smør
  • 150 g hvetemel
  • 12 ts salt
  • 114 dl vann

Fyll:

  • 500 g kjøttdeig av svin
  • 1 stk hakket løk
  • 114 dl griljermel /strøkavring
  • 1 ts salt
  • 12 ts pepper
  • 14 ts malt muskat
  • 4 dl vann
  • 1 stk egg til pensling

Slik gjør du

1. Ha kjøtt og løk i en gryte. Ha i griljermel og krydder. Dekk til med vann og la det koke i 1/2 -1 time, inntil all væske er borte.

2. Del opp kjøttblandingen med en gaffel. Smak til med krydder.

3. Kjevle ut paideig (hold av litt av deigen til lokk) og legg det over en paiform. La deigen henge over kanten. Prikk deigen med en gaffel. Ha over fyllet. 

4. Kjevle ut et lokk. Pensle paideigkanten med egg og legg over lokket. Trykk det lett sammen. Lag to til tre hull i deigen, som fuktigheten kan komme ut av under steking. Pensle lokket med egg. 

5. Stek paien på 200 °C i ca. 10 minutter. Senk så temperaturen til 180 °C,  og stek videre i 20 minutter.

 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.