Kamskjell- og laksetartar med rogn

Kategori
Gjester
Vanskelighetsgrad
Middels
Tid
20–40 min

Denne lekre tartaren av rå kamskjell og laks er flott som forrett til både små og store anledninger. Husk at all fisk som skal spises rå bør fryses i minst et par timer før den tilberedes.

Ingredienser

  • 8 stk kamskjell , gjerne frosne
  • 150 g laksefilet
  • 1 ts frisk ingefær
  • 2 ss hakket frisk dill
  • 12 ts salt
  • 14 ts kvernet pepper

Til servering:

  • 4 skiver grovt rugbrød
  • 1 stk avokado
  • 12 pakke reddikspirer eller andre spirer
  • 1 stk lime

Slik gjør du

  1. Tin kamskjellene og hakk dem fint med en skarp kniv. 
  2. Fjern eventuelt skinn og ben av laksefileten, hakk den fint og bland den med kamskjell. 
  3. Bland inn revet ingefær og hakket dill. Smak til med salt og kvernet pepper. Ha alt i en bolle, dekk med plastfolie og sett i kjøleskapet til servering.
  4. Stikk ut sirkler av rugbrødet med et glass eller en annen rundt form.
  5. Rens avokado og skjær den i tynne skiver. Del lime i to og press saften av en halv lime over avokadoskivene. Del den andre halve i så tynne skiver som mulig.
  6. Fordel avokadoskivene på rugbrødet ved servering. Legg på litt spirer. Form kamskjell- og laksetartaren. Bruk gjerne en stålring for å få fin fasong. Legg tartaren over avokado og spirer. 
  7. Pynt med tynne skiver av lime og litt spirer. 
 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.