Kalveschnitzel

Kategori
Gjester
Vanskelighetsgrad
Middels
Tid
Under 20 min

En tradisjonell klassiker som smaker kjempegodt. Dette er festmat for mange, men kan selvsagt også nytes på en hverdag!

Ingredienser

  • 400 g flatbiff av kalv
  • 5 ts honningsennep
  • 8 stk laurbærblad
  • 12 ts salt
  • 12 ts grovmalt pepper
  • 1 dl tørr hvitvin eller kalvekraft
  • 1 ss smør

Slik gjør du

Beregn 2 tynne biffskiver til hver, ca. 1 cm.
  1. Bank dem flate med bredsiden av en kniv eller en biffbanker. Smør sennep på begge sidene av kjøttstykkene, og legg et par laurbærblad på hver side. Strø på salt og pepper.
  2. Varm olje i stekepanna, og legg schnitzlene i – stek i ca. 2–3 min på hver side.
  3. Ta dem ut av stekepanna, og hold dem varme under et lokk. Slå hvitvin i stekepanna, tilsett ca. 1 ts sennep, og la dette få et oppkok. Rør inn smør i sausen, og hell denne over schnitzlene ved servering.

Server med tomatsalat.

 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.