Kalvesauté

Kategori
Gjester
Vanskelighetsgrad
Middels
Tid
20–40 min

Kalvekjøtt hører hjemme hvor de matglade samles. Sauté er et kokkebegrep og betyr finere gryte, en gryte med så mørt kjøtt at det ikke behøver å koke i større grad før det er ferdig.

Ingredienser

  • 400 g benfritt grytekjøtt av kalv
  • 1 ss sitronsaft
  • 1 ts hakket frisk estragon
  • 1 båt hvitløk
  • 12 ts salt
  • 12 ts grovmalt pepper
  • 2 ss olje
  • 8 stk frisk sjampinjong eller annen sopp
  • 8 stk soltørkede tomater
  • 10 stk aspargesbønner
  • 1 dl hvitvin
  • 3 dl kalvekraft eller kyllingkraft
  • 2 ts maisstivelse (maizena)
  • 2 ss vann
  • 1 ss smør

Slik gjør du

 1. Press sitronsaften over kjøttet, og la dette godgjøre seg ca. 10 minutter. Hakk hvitløk og surr denne i olje i en gryte.

 2. Tilsett kjøttet og sjampinjong og brun det pent. Tilsett krydder, og slå over hvitvin og kraft. Tilsett tomatene, og la alt stå og trekke ca. 15 minutter.

 3. Del asparges opp i biter, og tilsett dette i gryta. Rør maizena ut i kaldt vann, og rør blandingen forsiktig inn i sautéen. La det koke opp, og rør inn en god skje smør til slutt.

 Server gjerne med ristet brød og aioli.

 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.