Kalkunfilet på partyseng

Kategori
Gjester
Vanskelighetsgrad
Middels
Tid
Over 60 min

Legg poteter, bacon og kalkunfilet i en stor og god form og stek alt i ett. Server med madeirasaus eller en annen god saus som passer til kalkun.

Ingredienser

7
Porsjoner
  • 112 kg mandelpotet i båter evt. partypoteter
  • ca 6 skive bacon
  • 1 stk fennikel i båter
  • 1 stk persillerot
  • 2 ss smør
  • 1 stk kalkunfilet, ca. 1500 g (med skinn)
  • 3 ss smeltet smør
  • 1 ts salt
  • 1 ts kvernet pepper
  • 1 dl søt chilisaus

Madeirasaus

  • 1 stk løk
  • 1 ss tomatpuré
  • 3 ss hvetemel
  • 7 dl kyllingkraft evt hønsebuljong
  • 4 dl madeira
  • 4 ss soyasaus
  • 1 ts salt
  • 1 ts pepper
  • 4 ss smør

Slik gjør du

  1. Vask potetene godt og legg dem over i en smurt ildfast form sammen med baconskiver delt i to og fennikelbåter. Legg på klatter med smør.
  2. Pensle kalkunfileten med smeltet smør tilsatt salt og pepper. Sett inn et steketermometer, slik at spissen på termometeret befinner seg i den tykkeste delen på fileten. Legg fileten over potetene og stek i ovnen ved 180 °C i ca. 1 time, eller til steketermometeret viser 68-70 °C. De siste 20 minuttene av steketiden, pensles fileten med den søte chilisausen.
  3. Sjekk om poteten er ferdige med en spiss kniv. Trenger potetene lengre tid, kan fileten tas ut av ovnen, pakkes inn i folie og hvile på kjøkkenbenken til potetene er ferdige.
  4. Finhakk løk og fres den i smør i en kjele til den er blank. Tilsett tomatpuré og dryss over hvetemel. Rør godt sammen. Spe med kraft og madeira. Visp godt og kok opp. Tilsett soyasaus og smak til med salt og pepper. La sausen trekke i ca. 10 minutter før den siles. Visp inn smør rett før servering.

 

Vi foreslår kokt rosenkål, grønne brekkbønner og madeirasaus som følge til kalkunfileten. Rørte tyttebær eller portvinsgelé smaker også godt ved siden av.

 

 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.