Kalkunbiff med gåselever

Kategori
Gjester
Vanskelighetsgrad
Middels
Tid
Under 20 min

Kalkunbiff med gåselever og portvinssaus er en smakfull og elegant rett vi gjerne anbefaler når du skal ha gjester.

Ingredienser

2
Porsjoner
  • 2 stk kalkunbiff
  • 2 ss smør til steking

salt og kvernet pepper

  • ca. 100 g gåselever

Saus:

  • 2 stk finhakket sjalottløk
  • 1 ss smør
  • ca. 6 stilk frisk timian
  • 3 dl portvin eller madeira
  • 7 dl kalvekraft , kyllingkraft eller buljong
  • 2 ss konsentrert kalvefond
  • 100 g romtemperert smør

Slik gjør du

  1. Start med sausen. Fres løken blank i smør, tilsett timian, hell på portvin/madeira og kok inn til det tykner. Tilsett kraft og fond og kok inn til det halve. Sil.
  2. Stek kalkunbiffene på middels sterk varme i en stekepanne med smør i 3-4 minutter på hver side. Ta biffene ut av pannen og la dem hvile minst 3-4 minutter.
  3. Skjær gåseleveren i 1 cm tykke skiver, krydre med litt salt og pepper og tørrstek skivene i stekepanne med middels varme til de er lett brunet på hver side.
  4. Pisk inn smør i sausen i to-tre omganger rett før servering. Smak eventuelt til med mer kalvefond. Sausen må ikke koke etter at smøret er tilsatt.

 

Anrett kalkunbiffene på en tallerken med gåseleveren på toppen. Hell litt saus over og pynt med fiken og dryss over granateplekjerner. Biffen serveres med lettkokte grønnsaker som for eksempel sukkererter.

 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.