Kaffemarengskake

Kategori
Gjester
Vanskelighetsgrad
Middels
Tid
Over 60 min

Denne kaken har en deilig kaffesmak og ser lekker ut på kakebordet!

Ingredienser

8
Porsjoner

Kakebunn

  • 175 g smør
  • 175 g sukker
  • 3 stk egg
  • 175 g hvetemel
  • 2 ts bakepulver
  • 1 ss vaniljesukker

Kaffemarengs

  • 2 stk eggehvite
  • 100 g sukker
  • 1 ss finmalt pulverkaffe
  • 1 ss vann
  • 25 g valnøttkjerner

Smørkrem

  • 100 g mykt smør
  • 50 g melis
  • 1 ts vaniljesukker
  • 2 ss finmalkt pulverkaffe
  • 1 ss vann

Glasur

  • 3 ss melis
  • 1 ss pulverkaffe
  • 2 ss vann

Slik gjør du

  1. Rør smør og sukker hvitt, visp inn eggene ett for ett. Sikt melet og bland det i røren sammen med bakepulver og vaniljesukker.
  2. Fordel røren i to godt smurte 20 cm springformer. Det skal være ca. 1/3 i en form og 2/3 i den andre. Stek den formen med mest røre ved 180 ºC i ca. 20 minutter. Sjekk at kaken er ferdig med en kniv eller pinne. Avkjøl på rist.
  3. Lag marengsen ved å vispe eggehvitene stive. Fortsett å vispe mens du tilsetter sukker litt etter litt. Vend til slutt forsiktig inn kaffe og valnøtter.
  4. Fordel marengsmassen på toppen av den ustekte kakebunnen og form små ”topper” med en slikkepott. Stek kaken på samme måte som den første (har du stor nok ovn kan de selvfølgelig stekes samtidig). Avkjøl på rist og fjern forsiktig formene når kakene er kalde.
  5. Lag smørkrem ved å vispe smør og melis hvitt og luftig. Tilsett kaffe og rør godt. Fordel smørkremen på den største bunnen og legg den andre på toppen. Rør sammen melis, kaffe og vann til en passe tynn glasur, og tegn mønster på toppen av marengsen.
 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.