Kaffe- og pistasjekake

Kategori
Gjester
Vanskelighetsgrad
Enkel
Tid
Over 60 min

Som en variasjon fra den vanlige bløtkaken kan du jo prøve denne deilige kremkaken med kaffe i røren og pistasjenøtter i kremen!

Ingredienser

10
Porsjoner
  • 225 g smør
  • 225 g sukker
  • 4 stk egg
  • 3 ss kald, sterk kaffe
  • 100 g finhakkede pistasjenøtter
  • 250 g hvetemel
  • 1 ts bakepulver

Fyll

  • 3 dl kremfløte
  • 2 ss melis
  • 100 g grovhakkede pistasjenøtter

litt hakket sjokolade

Slik gjør du

  1. Rør smør og sukker hvitt. Tilsett ett og ett egg, visp godt mellom hvert egg. Tilsett kaffe og hakkede nøtter. Vend inn hvetemel og bakepulver. Hell røren i en godt smurt springform (23 cm) med bakepapir i bunnen.
  2. Sett kaken i midt i ovnen på 190 °C og stek i 30-35 minutter. Sjekk om den er ferdig stekt med en tynn kniv eller trepinne. Avkjøl kaken på rist i formen i ca. 30 minutter. Fjern formen og avkjøl helt. Del kaken i to lag.
  3. Stivpisk kremfløte med melis og bland inn hakkede nøtter. Bre halvparten av kremen over den ene kakebunnen og legg den andre bunnen over. Bre over resten av kremen. Pynt kaken med hakkede pistasjnøtter og sjokolade.
 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.