Julesylte til juletapas

Kategori
Gjester
Vanskelighetsgrad
Middels
Tid
Under 20 min

Når du skal servere juletapas må du sørge for å justere mengden etter hvor mange retter du ønsker å lage. Retten kan brukes som en del av et tapasbord eller når du har lyst på noe godt.

Ingredienser

  • 1 stk julesylte (3-4 skiver per person)
  • 1 stk rå rødbete
  • 1 stk rå gulbete (gul rødbet)
  • 4 stk jordskokk
  • 2 dl olje
  • 1 bunt frisk kruspersille
  • 12 potte frisk basilikum

Slik gjør du

  1. Skrell beter og jordskokker. Varm oljen i stekepanne. Tørk godt av røttene, skjær dem i syltynne skiver og legg dem forsiktig i oljen. Stek på forsiktig varme, men likevel varmt nok til at det blir sprøtt og gyllent.
  2. La det renne godt av på kjøkkenpapir. Krydre lett med salt.
  3. Anrett skiver av julesylte, gjerne på brød sammen med beter og jordskokker, med persille og basilikum som garnityr.

 

Serveres som en av flere tapasretter.

 

 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.