Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Følgende cookies brukes på MatPrat

Her finner du teknisk beskrivelse av de ulike typene data vi samler og bruker.

Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Juleruller med juledipp

Juleruller med juledipp

Ingredienser

porsjoner
  • 400 g kjøttdeig av svin
  • 1 ss rapsolje
  • 200 g strimlet hodekål
  • 1 stk. løk
  • 1 stk. gulrot
  • 2 ss rapsolje
  • 1 ts malt ingefær
  • 1 ts malt nellik
  • 1 ts karve
  • 3 ss fiskesaus (asiatisk)

  • 8 blader filodeig
  • 2 ss vann til å feste/lime
  • 1 ss rapsolje til pensling
  • 1 ss sesamfrø

Juledipp med kesam:

  • 1 beger kesam original, 8 %
  • 1 ts salt
  • 1 ts pepper
  • 2 ss hasselnøtter
  • 6 stk. svisker
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (1)
Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Avansert

Vårruller med klassiske julesmaker er ypperlig til juletapasen. Disse vårrullene stekes i ovn istedenfor å friteres i olje.

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Avansert

Ingredienser

porsjoner
  • 400 g kjøttdeig av svin
  • 1 ss rapsolje
  • 200 g strimlet hodekål
  • 1 stk. løk
  • 1 stk. gulrot
  • 2 ss rapsolje
  • 1 ts malt ingefær
  • 1 ts malt nellik
  • 1 ts karve
  • 3 ss fiskesaus (asiatisk)

  • 8 blader filodeig
  • 2 ss vann til å feste/lime
  • 1 ss rapsolje til pensling
  • 1 ss sesamfrø

Juledipp med kesam:

  • 1 beger kesam original, 8 %
  • 1 ts salt
  • 1 ts pepper
  • 2 ss hasselnøtter
  • 6 stk. svisker

Slik gjør du

  1. Skjær løk, kål og gulrot i tynne strimler. Riv eventuelt gulrot på et råkostjern.
  2. Fres løk i olje i en gryte til den er blank. Tilsett kål og stek i ca. 3 minutter til den er myk.  Bland i revne gulrøtter, krydder og fiskesaus.
  3. Stek kjøttdeig i olje og bland den med grønnsakene.
  4. Legg et flak filodeig på arbeidsbenken med et av hjørnene mot deg. Fordel 2 ss av fyllet litt inn på vårrullflaket. Rull sammen til cirka halvveis inn på flaket. Brett de to hjørnene inn mot midten og rull vårrullen tett sammen. Lim den siste spissen med vann. Legg vårrullen på stekeplate med bakepapir og gjenta denne prosessen til du er ferdig med alle vårrullene.
  5. Pensle vårrullene med olje og dryss på sesamfrø. Stek dem i forvarmet ovn på 225 °C i ca. 10 minutter.
  6. Bland alle ingrediensene til dippen mens vårrullene steker.

Server juleruller med juledipp sammen med flere andre tapasretter.

Dette regnes ikke som en selvstendig rett, men bør være én av flere retter på et tapasbord. I vår serie med juletapas har vi laget juleruller (vårruller med julekryddere), soyamarinerte kyllingklubber, medister albondigas, fenalår med djevelegg, capresetårn med kaspolsaus og ricottafiken.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.8638, server:MP-PRD-WEB11 24.04.2024 23:39:45