Juleruller med juledipp

Kategori
Gjester
Vanskelighetsgrad
Avansert
Tid
20–40 min

Vårruller med klassiske julesmaker er ypperlig til juletapasen. Disse vårrullene stekes i ovn istedenfor å friteres i olje.

Ingredienser

  • 400 g kjøttdeig av svin
  • 1 ss rapsolje

  • 200 g strimlet hodekål
  • 1 stk løk
  • 1 stk gulrot
  • 2 ss rapsolje
  • 1 ts malt allehånde
  • 1 ts malt ingefær
  • 1 ts malt nellik
  • 1 ts karve
  • 3 ss fiskesaus (asiatisk)

  • 8 blad filodeig
  • 2 ss vann til å feste/lime
  • 1 ss rapsolje til pensling
  • 1 ss sesamfrø

Juledipp med kesam:

  • 1 beger kesam original, 8 %
  • 1 ts salt
  • 1 ts pepper
  • 2 ss hasselnøtter
  • 6 stk svisker

Slik gjør du

  1. Skjær løk, kål og gulrot i tynne strimler. Riv eventuelt gulrot på et råkostjern.
  2. Fres løk i olje i en gryte til den er blank. Tilsett kål og stek i ca. 3 minutter til den er myk.  Bland i revne gulrøtter, krydder og fiskesaus.
  3. Stek kjøttdeig i olje og bland den med grønnsakene.
  4. Legg et flak filodeig på arbeidsbenken med et av hjørnene mot deg. Fordel 2 ss av fyllet litt inn på vårrullflaket. Rull sammen til cirka halvveis inn på flaket. Brett de to hjørnene inn mot midten og rull vårrullen tett sammen. Lim den siste spissen med vann. Legg vårrullen på stekeplate med bakepapir og gjenta denne prosessen til du er ferdig med alle vårrullene.
  5. Pensle vårrullene med olje og dryss på sesamfrø. Stek dem i forvarmet ovn på 225 °C i ca. 10 minutter.
  6. Bland alle ingrediensene til dippen mens vårrullene steker.
Dette regnes ikke som en selvstendig rett, men bør være én av flere retter på et tapasbord. Andre retter som passer sammen med denne retten til en juletapas er for eksempel soyamarinerte kyllingklubber, medister albondigas, fenalår med djevelegg, capresetårn med kaspolsaus og ricottafiken.
 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.