Julekubbe

Kategori
Gjester
Vanskelighetsgrad
Avansert
Tid
40–60 min

Denne herlige sjokoladekaken er en fransk julekake. Den ser merkelig ut, i form som en trekubbe, men er både saftig og god.

Ingredienser

  • 3 stk egg
  • 115 g sukker
  • 55 g hvetemel
  • 25 g kakaopulver

Sirup:

  • 55 g sukker
  • 112 dl vann
  • 4 ss appelsinlikør

Smørkrem:

  • 55 g mykt smør
  • 115 g melis
  • Skallet 1 stk appelsin
  • 1 ss appelsinlikør

Glasur:

  • 1 ss kakaopulver
  • 1 ss kokende vann
  • 85 g smør
  • 175 g melis

Slik gjør du

Forvarm stekeovnen på 200 grader.

  1. Begynn med å lage smørkrem. Rør smøret mykt og bland inn de andre ingrediensene til røren blir jevn.
  2. Lag sirup ved å varme sukker og vann i en kjele til sukkeret er oppløst. La dette koke i ca to minutter. Rør inn likør og avkjøl.
  3. Legg bakepapir i en langpanne, 20 x 30 cm. Rør egg og sukker hvitt. Sikt mel og kakaopulver i en separat bolle, og bland dette inn i eggeblandingen.
  4. Fordel røren i formen, og stek kaken i åtte til ti minutter. Hvelv kaken over et bakepair med litt sukker strødd over hele. Legg langpannen over som et lokk. Da får kaken fuktighet mens den blir avkjølt, så den ikke sprekker.
  5. Drypp sirup over kaken når den er avkjølt. Smør deretter på smørkremen og rull i sammen.
  6. Glasur: Ha kakaopulveret i en bolle. Rør inn kokende vann, og avkjøl. Rør smør og melis mykt i en separat bolle. Bland inn kakaoblandingen.
  7. Skjær en fjerdedel av rullekaken med et skråsnitt. Fest den avskårne delen på siden av rullekaken med glasur.
  8. Dekk hele kaken med glasur. Lag gaffelmønster i kremen for å lage bark. Pynt gjerne med hakket sjokolade.
 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.