Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Følgende cookies brukes på MatPrat

Her finner du teknisk beskrivelse av de ulike typene data vi samler og bruker.

Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Julekubbe

Julekubbe

Ingredienser

porsjoner
  • 3 stk. egg
  • 115 g sukker
  • 55 g hvetemel
  • 25 g kakaopulver

Sirup:

  • 55 g sukker
  • 1,5 dl vann
  • 4 ss appelsinlikør

Smørkrem:

  • 55 g mykt smør
  • 115 g melis
  • skallet av 1 stk. appelsin
  • 1 ss appelsinlikør

Glasur:

  • 1 ss kakaopulver
  • 1 ss kokende vann
  • 85 g smør
  • 175 g melis
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (6)
Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Avansert

Denne herlige sjokoladekaken er en fransk julekake. Den ser merkelig ut, i form som en trekubbe, men er både saftig og god.

Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Avansert

Ingredienser

porsjoner
  • 3 stk. egg
  • 115 g sukker
  • 55 g hvetemel
  • 25 g kakaopulver

Sirup:

  • 55 g sukker
  • 1,5 dl vann
  • 4 ss appelsinlikør

Smørkrem:

  • 55 g mykt smør
  • 115 g melis
  • skallet av 1 stk. appelsin
  • 1 ss appelsinlikør

Glasur:

  • 1 ss kakaopulver
  • 1 ss kokende vann
  • 85 g smør
  • 175 g melis

Slik gjør du

Forvarm stekeovnen på 200 grader.

  1. Begynn med å lage smørkrem. Rør smøret mykt og bland inn de andre ingrediensene til røren blir jevn.
  2. Lag sirup ved å varme sukker og vann i en kjele til sukkeret er oppløst. La dette koke i ca to minutter. Rør inn likør og avkjøl.
  3. Legg bakepapir i en langpanne, 20 x 30 cm. Rør egg og sukker hvitt. Sikt mel og kakaopulver i en separat bolle, og bland dette inn i eggeblandingen.
  4. Fordel røren i formen, og stek kaken i åtte til ti minutter. Hvelv kaken over et bakepair med litt sukker strødd over hele. Legg langpannen over som et lokk. Da får kaken fuktighet mens den blir avkjølt, så den ikke sprekker.
  5. Drypp sirup over kaken når den er avkjølt. Smør deretter på smørkremen og rull i sammen.
  6. Glasur: Ha kakaopulveret i en bolle. Rør inn kokende vann, og avkjøl. Rør smør og melis mykt i en separat bolle. Bland inn kakaoblandingen.
  7. Skjær en fjerdedel av rullekaken med et skråsnitt. Fest den avskårne delen på siden av rullekaken med glasur.
  8. Dekk hele kaken med glasur. Lag gaffelmønster i kremen for å lage bark. Pynt gjerne med hakket sjokolade.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.8741, server:MP-PRD-WEB12 25.04.2024 14:47:55