Julefocaccia med ribberull

Kategori
Gjester
Vanskelighetsgrad
Middels
Tid
Over 60 min

Italiensk type brød på en ny måte, og med massevis av julesmak. Brødet er enkelt å lage og passer perfekt til alle slags gjesteanledninger. «Spot on» for deg som har behov for en liten og litt annerledes førjulshygge.

Ingredienser

  • 25 g fersk gjær
  • 3 dl lunket vann
  • 1 ss honning
  • 12 ss salt
  • 12 dl olivenolje
  • 200 g valnøttkjerner
  • 100 g friske tranebær
  • 5 dl hvetemel

Pålegg

  • 4 stk salatblad
  • 8 skiver ribberull

Slik gjør du

  1. Smuldre gjær i en bakebolle, og tilsett resten av ingrediensene til focacciaen.
  2. Elt deigen lett til alt er blandet godt sammen. Deigen skal være ganske klissete og løs.
  3. Smør en 24 cm springform med olje og sett den på et stekebrett. Hell deigen i formen. Ha litt olje på hendene og trykk den godt ut i formen.
  4. La deigen få heve til dobbel størrelse. Dette tar rundt 60 minutter.
  5. Bruk fingertuppene og trykk dem lett ned i deigen for å få de karakteristiske hullene.
  6. Ringle over olivenolje og stek focacciaen på 200 °C midt i ovnen i ca. 25 minutter.
  7. Skjær focaccia i fire «kakestykker» og skjær hvert «kakestykke» i to.
  8. Legg på salat etterfulgt av ribberull og svisker. Sett på toppene.

    Utviklet i samarbeid med Opplysningskontoret for brød og korn 
 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.