Jevnet kyllingsuppe

Kategori
Gjester
Vanskelighetsgrad
Middels
Tid
Over 60 min

Dersom du kjøper hele kyllinger kan du skjære ut filetene og lårene selv. Av skroget lager du en deilig kyllingsuppe.

Ingredienser

4
Porsjoner

Koking av kraft:

  • 2 stk kyllingskrog
  • ca. 1 l vann
  • 1 stk gulrot
  • ca. 50 g sellerirot
  • 1 stk løk
  • 14 stk purre
  • 1 ts salt
  • 8 stk hel pepper

Suppe:

3/4 l kyllingkraft

  • 2 dl crème fraîche orginal, 35 %
  • 2 ss maisstivelse (maizena)

salt og pepper

  • 1 stk gulrot
  • ca. 100 g sellerirot
  • 14 stk purre
  • ca. 2 ss hakket, frisk kruspersille

Slik gjør du

Slik gjør du: 

  1. Legg kyllingskroge i en kasserolle og hell over vann til det så vidt dekker. Kok opp og skum kraften. Tilsett grønnsaker, salt og gjerne litt krydderurter hvis du har. La det småkoke ca. 1 time.
  2. Sil kraften og kok den opp. Tilsett crème fraîche og jevn med maisenna. La suppen koke til den har fått fyldig konsistens.
  3. Skjær grønnsakene i fine strimler og forvell dem noen minutter. Ha grønnsakene i suppen og smak den til. Dryss over persille.
 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.