Jægerburger

Kategori
Gjester
Vanskelighetsgrad
Enkel
Tid
Under 20 min

En stor, mettende og smaksrik burger passer som hånd i hanske for en sulten jeger. Om du er en sulten jeger eller ikke, prøv denne oppskriften. Den ser ikke bare kjempegod ut på bildet men er faktisk en av verdens beste burgere.

Ingredienser

  • 600 g kjøttdeig eller karbonadedeig
  • 112 ts salt
  • 1 ts pepper
  • 4 ts hakket grønn pepper, frisk
  • 12 dl vann
  • 2 ss margarin eller olje til steking
  • 16 skive bacon - gjerne skogsbacon
  • 8 stk frisk sjampinjong i skiver
  • 1 stk løk i tynne skiver/ ringer
  • 8 ss seterrømme
  • 4 ss ripsgelé eller rognebærgelé
  • 4 stilk frisk timian
  • 8 blad issalat eller annen grønn salat
  • 8 stk store polarbrød

Slik gjør du

  1. Rør inn salt og pepper i kjøttdeigen, men ikke rør for lenge. Deigen skal ikke bli seig.
  2. Del deigen i 8. Ha litt vann på en trefjøl og form deigen til runde kaker som klemmes ut til store, tynne burgere.
  3. Stek bacon og legg til avrenning på kjøkkenpapir. Stek soppen.
  4. Stek burgerne på sterk varme, ca. 2 minutter på hver side.
  5. Varm polarbrød og fyll så med salat, rømme, burger, bacon, løk, og gelé som vist på bildet. Toppes med en kvast timian.
 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.