Iskake i rødt, hvitt og blått

Kategori
Gjester
Vanskelighetsgrad
Middels
Tid
40–60 min

Hva med å lage en flott iskake til nasjonaldagen? Denne 17. mai-kaken kan gjøres ferdig på forhånd og bare tas opp fra fryseren like før servering.

Ingredienser

10
Porsjoner

Nøttebunn:

  • 212 dl malte mandler eller nøtter
  • 212 dl melis
  • 4 stk eggehvite

Vaniljeis:

  • 8 stk eggeplomme
  • 2 dl melis
  • 6 dl kremfløte
  • 2 stk vaniljestang

  • 500 g jordbær
  • ca. 12 dl eggelikør

noen stemorsblomster til pynt

  • 1 stk marengs (pikekyss) eller litt pisket krem i en sprøytepose

Slik gjør du

  1. Mal nøttene eller kjør dem i en matprosessor. Bland med melis. Stivpisk eggehvitene og bland dem forsiktig inn. Stek kaken i en smurt springform 22-24 cm ved 160 °C i ca. 30 minutter. Avkjøl.
  2. Pisk sammen egg og melis til eggedosis. Splitt vaniljestengene på langs og skrap ut vaniljekornene og bland inn i eggedosisen. Stivpisk kremfløten og vend inn i eggedosisen.
  3. Ta nøttebunnen ut av formen. Vask formen og legg nøttebunnen tilbake i formen. Mos 10-12 jordbær og bland med litt sukker. Hell på iskrem, moste bær og eggelikør i tre lag. Sett isen fryseren til den skal brukes. Legg over plastfolie når isen har stivnet. Pynt kaken rett før servering.

 

Pynt:

 Del jordbær i skiver og legg dem rundt i 2-3 lag som en blomst. Legg på stemorsblomster og avslutt med en marengs/kremtopp i midten, som en maiblomst. Pynt med jordbær og stemorsblomster på fatet. Server resten av bærene ved siden av. 

 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.