Is- og bærrulade

Kategori
Gjester
Vanskelighetsgrad
Enkel
Tid
Under 20 min

Fyll en rullekake med vaniljeis som er smakt til med bær eller syltetøy. Lettvint og godt!

Ingredienser

  • 4 stk egg
  • 120 g sukker
  • 120 g hvetemel
  • 14 ts bakepulver

Fyll:

  • 1 l vaniljeis
  • ca. 250 g rørte bringebær , evt. bringebærsyltetøy

Pynt:

  • 250 g bringebær (kan sløyfes)

Slik gjør du

Slik gjør du: 

  1. Pisk egg og sukker til stiv eggedosis. Sikt mel og bakepulver sammen og rør det forsiktig inn i eggedosisen. Bre røren utover i en smurt langpanne.
  2. Stek kaken midt i ovnen ved 200 °C i 8-10 minutter. Legg matpapir på rist og strø litt sukker på. Hvelv rullekaken på papiret og la formen ligge over kaken til den er avkjølt.
  3. Rør sammen is og syltetøy/bær med en håndmikser. Bre isblandingen over rullekaken og rull den sammen. Pakk inn ruladen og legg den med skjøten ned i en fryser.
  4. Skjær vekk den første skiven i hver ende før servering. Server gjerne med friske bær ved siden av.
 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.