Irish stew

Kategori
Gjester
Vanskelighetsgrad
Enkel
Tid
Over 60 min

Dette er en klassisk og verdensberømt lammerett fra Irland. Irish stew finnes i ulike varianter. I noen oppskrifter er grønnsakene most, i andre ikke. Grønnsakssortene kan også variere.

Ingredienser

  • 112 kg lammebog i skiver
  • 1 stk hodekål
  • 8 stk potet
  • 1 stk sellerirot
  • 2 stk gulrot
  • 4 stk løk
  • 6 dl vann
  • 112 ts salt
  • 1 stk laurbærblad
  • 1 ts pepper
  • 2 ss finhakket bladpersille

Slik gjør du

  1. Rens kålen og skjær 3-5 cm store stykker. Dersom bogskivene er store, deler du dem i to.
  2. Skrell poteter, knollselleri og gulrot og skjær dem i tykke skiver. Skrell og del løken i fire. Ha kjøtt og grønnsaker over i en gryte, hell på vann og kok opp.
  3. Fjern skummet og ha i laurbærbladet og litt salt. La det småkoke i minst én time. Smak til med salt og pepper.
  4.  Dryss litt hakket persille over hver porsjon før servering i dype skåler.

 Server gjerne flatbrød eller brød til.

 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.