Innbakt svinefilet med soltørkede tomater

Kategori
Gjester
Vanskelighetsgrad
Middels
Tid
20–40 min

Svin indrefilet er både magert, godt og mild på smak. Soltørkede tomater har en sterk smak og er ypperlig som smakstilsetning, og er sammen med basilikum med på å gjøre måltidet mer spennende og smakfullt.

Ingredienser

  • 800 g indrefilet av svin
  • 12 ts pepper
  • 10 stk soltørkede tomater
  • 1 potte frisk basilikum
  • ca. 8 skive spekeskinke
  • 2 ss olje

Slik gjør du

1. Gni svinefilet inn med pepper. Hakk opp soltørket tomat og basilikum. Legg spekeskinkeskiver ved siden av hverandre på et stykke bakepapir. Fordel soltørket tomat og basilikum over, og legg indrefileten på toppen. Snurr spekeskinkeskiver rundt svinefileten.

2. Pensle fileten med olje, stikk inn et steketermometer og legg kjøttet på grillen. Brun fileten raskt på direkte varme, flytt den deretter over på indirekte varme og grill videre. Legg på lokk. Grill til kjernetemperaturen viser 70 °C for medium stekt eller 76 °C for gjennomstekt. Fileten kan også tilberedes i stekeovn på 175 °C i ca. 30 minutter.

3. Skjær fileten i to cm tykke skiver.

Server med lun potetsalat eller potetsalat med kesam og en blandet salat.

 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.