Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Følgende cookies brukes på MatPrat

Her finner du teknisk beskrivelse av de ulike typene data vi samler og bruker.

Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Injera

Injera

Ingredienser

porsjoner
  • 0,5 pk gjær
  • 1 l vann
  • 500 g hvetemel
  • 500 g byggmel
  • 1 ts salt
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (2)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

I det nordøstre hjørnet av Afrika blir injera spist hver dag, og fungerer som både bestikk og brød. Injera er en tykk pannekake som tradisjonelt laget av teff, eller jyttemel, et naturlig glutenfritt mel fra en gressplante. Her er en oppskrift med hvete- og byggmel, som fungerer like bra.

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner
  • 0,5 pk gjær
  • 1 l vann
  • 500 g hvetemel
  • 500 g byggmel
  • 1 ts salt

Slik gjør du

  1. Løs opp gjær i vann og bland inn mel og salt. La røren stå i kjøleskap til neste dag.
  2. Tilsett litt mer vann om røren har tyknet i løpet av natten. Røren skal være tykk som en vaffelrøre.
  3. Varm en stor stekepanne og hell i røre slik at injeraen blir en halv centimeter tykk. Injera skal bare stekes på en side og er ferdig når røren har stivnet på oversiden og har fått en fin farge på undersiden.
  4. Løft ut av pannen og avkjøl på rist. Fortsett til du har stekt alle sammen.
Røren skal være tykk som vaffelrøre, og må få litt hjelp til å flyte utover i pannen. Når du spiser, river du av biter av injeraen og dypper den i sausen med fingrene.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.8638, server:MP-PRD-WEB13 19.04.2024 17:37:09