Indrefilet med soppsaus

Kategori
Gjester
Vanskelighetsgrad
Middels
Tid
40–60 min

Indrefilet er den møreste biffen du kan få. Server med pannestekt asparges og østerssopp, mandelpotetpuré og soppsaus.

Ingredienser

  • 800 g indrefilet av storfe
  • 1 ss margarin eller olje
  • 1 ts nykvernet, sort pepper
  • 112 ts salt

Pannestekt asparges og østerssopp:

  • 16 stk grønn frisk asparges
  • 1 ss olivenolje
  • 12 ts salt
  • 12 ts nykvernet pepper
  • 250 g østerssopp eller annen god sopp

Mandelpotetpuré:

  • 600 g mandelpotet
  • 2 dl melk
  • 2 ss smør
  • 12 ts nykvernet pepper
  • 12 ts salt

Soppsaus:

  • 200 g frisk sjampinjong
  • 1 stk finhakket sjalottløk
  • 1 ts margarin
  • 1 ts olivenolje
  • 12 ts salt
  • 14 ts pepper
  • 2 dl kjøttbuljong (utblandet) eller kraft
  • 1 dl kremfløte
  • 1 ss lettrømme

Slik gjør du

1. Skrell og kok potetene. Sil av vannet, og damp dem tørre. Mos potetene, tilsett melk og smør og rør godt. Smak til med salt og pepper.

2. Skrell den nederste delen av aspargesen. Skjær østerssoppen i skiver. Vend asparges og østerssopp i litt olje, og krydre med salt og pepper. Stek på middels god varme i panna, eller bruk en grillpanne.

3. Del sjampinjongene i 4 og brun dem i panna med smør og olje, sammen med sjalottløk. Smak til med salt og pepper. Tilsett buljong og fløte, kok inn til du får en saus med passe tykk og fin konsistens.

4. Del indrefileten i 4 like store biffer og krydre dem med salt og pepper. Brun dem på sterk varme. Etterstek på lavere temperatur i 2-3 minutter på hver side for medium stekt biff.

 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.