Hvitvins- og smørdampede grønnsaker

Kategori
Gjester
Vanskelighetsgrad
Enkel
Tid
20–40 min

Sommerens friske grønnsaker på grillen. Det er nydelig og fargesprakende tilbehør til grillmat.

Ingredienser

  • 1 stk rød paprika
  • 1 stk gul squash
  • 100 g sukkererter
  • 200 g grønn frisk asparges
  • 1 bunt vårløk
  • 12 dl hvitvin
  • 2 ss finhakkede friske urter (evt. 2 ts tørkede)
  • 12 ts salt
  • 2 ss smør /margarin
Vis næringsinnhold
Energi
108kcal
Fett
6.6g
Protein
4.2g
Karbohydrater
7.9g
Jern
1.3mg

Beregnet per porsjon basert på oppskriften. Næringsinnholdet vil variere med størrelsen på porsjon og valgt tilbehør.

Slik gjør du

Slik gjør du:

  1. Rens og del paprika i strimler, squash i halve skiver. Sukkererter, asparges og vårløk kan brukes hele eller delt i to.
  2. Legg grønnsakene på et stort ark aluminiumsfolie. Brett opp kantene og hell over hvitvin, urter og salt. Legg på smøret.
  3. Pakk folien godt sammen med skjøten opp og legg på grillristen. La grønnsakene dampe til de er møre, ca. 10-15 minutter avhengig av hvor varm grillen er.
 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.