Hvitløksgratinert spekeskinke og reker

Kategori
Gjester
Vanskelighetsgrad
Enkel
Tid
Under 20 min

Den milde sødmen i reker passer ypperlig sammen med norsk spekeskinke.  Hvitløksgratinert spekeskinke og reker egner seg utmerket på tapasbordet, som forrett eller som en liten kveldsrett.

Ingredienser

  • 100 g spekeskinke i biter
  • 300 g pillede reker
  • 3 dl crème fraîche orginal, 35 %
  • 1 ss sitronsaft
  • 1 ss hakket frisk dill
  • 2 båt finhakket hvitløk
  • 1 stk finhakket vårløk
  • 100 g manchego eller annen smaksrik, fast ost
  • 14 ts pepper

Slik gjør du

1. Bland alle ingrediensene unntatt osten i en bolle og fordel massen i seks små, ildfaste porsjonsformer.

2. Strø ost på toppen og stek på 225 °C i ca. 12-15 minutter.

Server med gjerne ristet brød og eventuelt en salat


 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.