Hvitløk- og persillesmør

Kategori
Gjester
Vanskelighetsgrad
Enkel
Tid
Under 20 min

Hvitløkssmør kan du få kjøpt ferdig, men det er svært enkelt å lage selv. Det er bare å røre smøret mykt og tilsette finhakket hvitløk. Hvitløkssmør passer perfekt til bakt potet, men er også kjempegodt som en smaksforsterker på toppen av biffen.

Ingredienser

  • 100 g mykt smør
  • 1 båt finhakket hvitløk
  • 3 ss finhakket frisk kruspersille
  • 12 ts salt
  • 12 ts pepper

Slik gjør du

Slik gjør du: 

  1. Pass på at smøret er romtemperert. Finhakk hvitløk og persille. Bland sammen smør, hvitløk, persille, salt og pepper. Rør det godt sammen.
  2. Lag en pølse av smøret på aluminiumsfolie. Rull smøret inn i folien og la det stivne i kjøleskapet. Før servering skjærer du smøret i skiver.
Smøret kan lages i forveien, og kan holde opptil en uke i kjøleskapet, eller ca 2 måneder i fryseren.
 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.