Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Følgende cookies brukes på MatPrat

Her finner du teknisk beskrivelse av de ulike typene data vi samler og bruker.

Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Hvitløk- og pepperpaté

Hvitløk- og pepperpaté

Ingredienser

porsjoner
  • 750 g lever av svin eller storfe
  • 350 g medisterdeig
  • 6 stk. ansjosfilet
  • 2 båter finhakket hvitløk
  • 3 ts salt
  • 0,5 ts grovmalt svart pepper
  • 2 stk. egg
  • 2 dl matfløte
  • 2 ts rosépepper , spar halvparten til pynt
  • 1 ts hakket syltet grønn pepper

Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Å lage sin egen paté før jul er for mange blitt en tradisjon. Med en god grunnoppskrift kan man eksperimentere med smakstilsetninger og komponere sin helt egen spesielle julepaté, "limited edition". I denne oppskriften har vi krydret med hvitløk og ulike peppersorter. En nydelig paté som hører med på den store julefrokosten.

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner
  • 750 g lever av svin eller storfe
  • 350 g medisterdeig
  • 6 stk. ansjosfilet
  • 2 båter finhakket hvitløk
  • 3 ts salt
  • 0,5 ts grovmalt svart pepper
  • 2 stk. egg
  • 2 dl matfløte
  • 2 ts rosépepper , spar halvparten til pynt
  • 1 ts hakket syltet grønn pepper

Slik gjør du

  1. Renskjær leveren for hinner og blodårer og del den i mindre biter. Kok opp vann. Ha leveren i det kokende vannet i 20 sekunder og hell av vannet. Avkjøl helt.
Koking av leveren er ikke påkrevet, men gir en mildere leversmak på patéen. Man fjerner altså litt av den metalliske råsmaken.
  1. Ha lever, medisterdeig ansjos, hvitløk, salt og pepper i en hurtigmikser og kjør til en jevn røre. 
  2. Visp egg og fløte lett sammen, og spe det i blandingen til du har en glatt røre.
  3. Vend inn rosépepper og grønnpepper. 
  4. Hell røren i en form, eventuelt små porsjonsformer. Stek patéen i vannbad på 170 °C i ca. 1- 1 ½ time, avhengig av størrelsen på formene. Den stekte patéen skal kjennes litt fast når du trykker på den. For å være sikker på at patéen er ferdig stekt kan du bruke et steketermometer. Den skal ha en kjernetemperatur på 76 °C. La patéen bli kald i formen.

Om du pynter patéen med aspic blir den lekker og blank, og aspicen sørger også for at overflaten ikke tørker ut. Lag aspic etter oppskrift på posen, men bytt gjerne ut litt av væsken med for eksempel litt portvin eller sherry for en mer spennende smak. Du kan også pynte med friske urter eller litt rosépepper i aspicen. 

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

Podcast-episode: 5 smaksbomber og en guilty pleasure

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.8638, server:MP-PRD-WEB14 20.04.2024 18:31:53