Hvitløk- og pepperpaté

Kategori
Gjester
Vanskelighetsgrad
Middels
Tid
Over 60 min

Å lage sin egen patè før jul er for mange blitt en tradisjon. Med en god grunnoppskrift kan man eksperimentere med smakstilsetninger og komponere sin helt egen spesielle julepatè, limited edition. I denne oppskriften har vi krydret med hvitløk og ulike peppersorter. En nydelig patè som hører med på den store julefrokosten.

Ingredienser

  • 750 g lever av svin eller storfe
  • 350 g medisterdeig
  • 6 stk ansjosfileter
  • 2 båter finhakket hvitløk
  • 3 ts salt
  • 12 ts grovmalt svart pepper
  • 2 ts rosépepper , spar halvparten til pynt
  • 12 ts hakket syltet grønn pepper

  • 2 dl matfløte
  • 2 stk egg
  • 1 pose aspik (lys buljong-gelé)

Slik gjør du

1. Skjær lever i grove terninger, ca. 3x3 cm. Kok leverterninger noen minutter i en kjele med vann. Avkjøl og del eventuelt i mindre biter.

Koking av leveren gir en mildere leversmak på patéen. Man fjerner altså litt av råsmaken. Man trenger ikke nødvendigvis å koke leveren på forhånd, men patéen kan få en metallisk smak om man ikke gjør dette.

2. Kjør alle ingrediensene til patéen, unntatt fløte og egg i foodprosessor til en jevn røre.

3. Visp egg og fløte lett sammen, og spe det i blandingen til du har en glatt røre.

4. Hell røren i en form, eventuelt små porsjonsformer. Stek patéen i vannbad på 170 °C i ca. 1- 1 ½ time, avhengig av størrelsen på formene. Den stekte patéen skal kjennes litt fast når du trykker på den. For å være sikker på at patéen er ferdigstekt kan du bruke et steketermometer. Den skal ha en kjernetemperatur på 76 °C.

5. La patéen bli kald i formen.

6. Lag aspic etter anvisning på pakken. Avkjøl, til den er nesten stivnet. Pynt patéen med aspic og rosèpepper. Skal patéen fryses må den pyntes etter at den har tint.

 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.