Hvit sjokolade- og limeparfait

Kategori
Gjester
Vanskelighetsgrad
Avansert
Tid
Over 60 min

Dette er en litt mer eksklusiv sjokoladedessert. Den tar tid men er verdt det. Parfait skal fryses og må derfor lages i god tid før den skal serveres.

Ingredienser

Kremmerhus:

  • 1 stk eggeplomme
  • 1 dl sukker
  • 1 dl kremfløte
  • 12 stk lime , saft og skall
  • 2 stk gelatinplater
  • 100 g hvit kokesjokolade
  • 1 dl kremfløte

Morellkompott:

  • 1 dl vann
  • 1 stk hel kanel
  • 2 dl sukker
  • revet skall og saften av 12 stk sitron
  • 4 dl moreller uten sten, gjerne hermetiske

Dekorkjeks:

  • 100 g hvetemel
  • 100 g melis
  • 1 ts kakaopulver
  • 1 stk egg
  • 1 ts usaltet meierismør

Slik gjør du

Kremmerhus:

1. Bruk 4 overhead-ark eller lignende til kremmerhus. Start med å klippe arkene i to, lag kremerhus og fest godt med tape. Sett formene i for eksempel en eggekartong så de står støtt.

2. Ha eggeplommer, sukker, fløte og limeskall/saft i en kjele, og varm opp til kokepunktet under stadig omrøring.

3. Bløt gelatinplatene i kaldt vann ca. 5 minutter, klem ut vannet og ha dem over i kjelen. Rør godt. Hell alt over i en bolle og pisk til det er romtemperert, bruk gjerne miksmaster.

4. Brekk sjokoladen i biter og ha den over i en liten bolle. Sett denne i en kjele med vann og smelt sjokoladen ved middels varm temperatur.

5. Visp fløten til myk krem.

6. Eggeblandingen og sjokoladen bør ha lik temperatur når det blandes. Hell sjokoladen i eggeblandingen, rør sammen og vend inn kremen forsiktig til slutt. Fyll massen i kremmerhusene og frys dem.

7. Ta ut parfaiten noen minutter før den skal anrettes slik at den lett slipper formene.

Morellkompott:

1. Ha vann, kanelstang, sukker, sitronskall og - saft i en kjele og kok opp. La det småkoke på svak varme til det nesten blir til sirup. Tilsett moreller og la alt bli gjennomvarmt.

Dekorkjeks:

1. Rør sammen hvetemel, melis, kakao, egg og smør.

2. Legg bakepapir på stekebrettet (eller bruk silikonmatte). Bre røren utover i et tynt lag med en palett eller stekespade og stek kjeksen ved 160 °C i 4-5 minutter.

3. Ta ut brettet. Skjær/marker trekanter og stikk ut/marker tre sirkler i hver trekant. Stek videre til kjeksen er lys brun.

4. Form kjeksen til en bølge mens den ennå er varm.

Kjeksen kan oppbevares i tett boks et par uker.

Anrett desserten slik:

1. Legg et par spiseskjeer lun morellkompott i bunnen av en skål eller på en asjett.

2. Sett parfaiten på og dekorer med kjeks til slutt.

Til denne desserten trenger du små rørformer for å anrette den som på bildet. Andre småformer kan også brukes, men de bør være uten bunn. Former med bunn gjør det vanskeligere å få desserten ut av formen. Evt. kan desserten spises rett ut av en pen porsjonsform.
 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.