Hjemmelaget potetchips

Kategori
Gjester
Vanskelighetsgrad
Enkel
Tid
20–40 min

Lag ditt eget chips med din krydderblanding på – spis det som snacks eller ha det ved siden av en skikkelig biff.

Ingredienser

  • 8 stk potet
  • 1 dl olje
  • 2 ts salt
Vis næringsinnhold
Energi
305kcal
Fett
22.6g
Protein
2.3g
Karbohydrater
23.4g
Jern
0.9mg

Beregnet per porsjon basert på oppskriften. Næringsinnholdet vil variere med størrelsen på porsjon og valgt tilbehør.

Slik gjør du

  1. Rens og skrell potetene og skjær dem i tynne skiver. Skyll skivene godt.
  2. Varm olje i en panne med høye kanter eller i en gryte. Når oljen er varm legger du potetskivene i, ikke ta for mange av gangen. Prøv deg frem for å finne ut hvor varm oljen bør være for at potetskivene skal få en pen bruning. Snu potetskivene slik at de blir brune på begge sider.
  3. Ta dem opp med en hull-sleiv og legg over på et tørkepapir, slik at oljen renner av. Dryss over salt. Potetene bør kun dekkes til med papir, ikke folie, da blir de myke.
 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.