Hjemmelaget ingefæris

Kategori
Gjester
Vanskelighetsgrad
Middels
Tid
Over 60 min

Ingefæris har en frisk og spennende kryddersmak. Prøv den sammen med appelsin og hakkede valnøtter. 

Ingredienser

  • 100 g sukker
  • 12 dl vann
  • 1 stk vaniljestang
  • 5 stk eggeplomme
  • 4 dl kremfløte
  • 2 ts finhakket syltet ingefær
  • 2 ts lake fra syltet ingefær
  • 12 ts malt kanel

  • 3 stk appelsin
  • 3 ss hakkede valnøttkjerner

Slik gjør du

1. Kok opp sukker, vann og vaniljestang (splittet på langs). Skrap gjerne ut vaniljekornene. La blandingen koke i 5 minutter.

 2. Pisk eggeplommer og spe med den varme vaniljelaken (ta ut vaniljestangen). Pisk til luftig eggedosis, ca. 10 minutter.

3. Pisk kremfløte stiv og ha i ingefær og kanel. Vend kremen inn i eggedosisen og hell alt over i en passende form, eventuelt i små porsjonsformer. Sett isen i fryseren natten over.

4. Skjær skall av appelsin, ta med det hvite. Skjær ut appelsinfileter. 

Server hjemmelaget ingefæris med appelsinfileter og hakkede valnøtter. 

 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.