Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Følgende cookies brukes på MatPrat

Her finner du teknisk beskrivelse av de ulike typene data vi samler og bruker.

Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Hamburgerbrød

Hamburgerbrød

Ingredienser

porsjoner

Du får ca. 16 hamburgerbrød av en porsjon deig.

Deig:

  • 13 dl hvetemel
  • 2,5 ss sukker
  • 1,5 ts salt
  • 1 pk tørrgjær
  • 1 ss smeltet smør
  • 5 dl lunkent vann
  • 2 stk. egg
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (4)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Imponer gjestene dine med å lage disse saftige hjemmelagde hamburgerbrødene. Perfekt følge til en digg hamburger på sommerfesten. Dersom du lager fler enn dere spiser, kan de godt fryses og tas opp ved en senere anledning.

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner

Du får ca. 16 hamburgerbrød av en porsjon deig.

Deig:

  • 13 dl hvetemel
  • 2,5 ss sukker
  • 1,5 ts salt
  • 1 pk tørrgjær
  • 1 ss smeltet smør
  • 5 dl lunkent vann
  • 2 stk. egg

Slik gjør du

  1. Ha alt det tørre i en bakebolle og rør litt rundt slik at det blander seg.
  2. Ha i smør, vann og egg. Elt deigen godt for hånd eller med kjøkkenmaskin. Start med lav hastighet og øk etterhvert dersom du bruker kjøkkenmaskin. Dekk til deigen og la heve i ca. 1 time eller til dobbel størrelse.
  3. Ha deigen på et melet bakebord. Del deigen i ca. like store emner og form dem til runde boller (ca. 100 g).
  4. Sett hamburgerbrødene på en stekeplate med bakepapir og dekk til. Brødene etterheves i 20 minutter, til omtrent dobbel størrelse.
  5. Pensle brødene med litt vann og dryss over sesamfrø.
    Her kan du bruke hvite eller sorte sesamfrø, gresskarkjerner eller knuste nøtter.
  6. Stek hamburgerbrødene midt i ovnen på 200 °C i 10-12 minutter. Avkjøl et par minutter og dekk til. La dem så avkjøle seg helt før servering.

Nå som du har hamburgerbrødene, hva med å lage en av disse digge burgerne:

Burger med kålsalat og fylte  jalapeño

Grillet burger fylt med mozzarella og fetaost

Burger med bacon og blåmuggost

Tacoburger

Lammeburger med sopp

Portebelloburger med blåmuggost

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

Podcast-episode: Saftig burger på grillen

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.8638, server:MP-PRD-WEB12 18.04.2024 07:33:22