Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Følgende cookies brukes på MatPrat

Her finner du teknisk beskrivelse av de ulike typene data vi samler og bruker.

Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Helstekt ytrefilet av svin med plommesaus

Ytrefilet av svin med plommesaus

Ingredienser

porsjoner
  • 800 g ytrefilet av svin
  • 1 ts revet sitronskall
  • 2 ts provencekrydder
  • 0,5 ts fennikelfrø
  • 1 ss nøytral olje
  • 1 ts salt
  • 2 ss smør til steking

Plommesaus:

  • 8 stk. plomme
  • 2 stk. sjalottløk i tynne skiver
  • 0,5 ss smør til steking
  • 2 båter revet hvitløk
  • 0,75 dl sukker
  • 0,5 dl rødvinseddik
  • 1 dl vann
  • 2 ss soyasaus
  • 0,5 ss gule sennepsfrø
  • 0,5 ts pepper
  • 0,5 ts rosépepper
  • 1 stk. laurbærblad

Marinerte aspargesbønner:

  • 400 g aspargesbønner
  • 1 stk. sjalottløk i tynne skiver
  • 1 ss olivenolje
  • 2 ss sitronsaft
  • 0,5 ts salt
  • 0,5 ts pepper
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (8)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

En syrlig og krydret plommesaus passer ypperlig til helstekt ytrefilet av svin. Servert med marinerte aspargesbønner er dette en enkel og lett rett du kan lage til dine gjester.

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner
  • 800 g ytrefilet av svin
  • 1 ts revet sitronskall
  • 2 ts provencekrydder
  • 0,5 ts fennikelfrø
  • 1 ss nøytral olje
  • 1 ts salt
  • 2 ss smør til steking

Plommesaus:

  • 8 stk. plomme
  • 2 stk. sjalottløk i tynne skiver
  • 0,5 ss smør til steking
  • 2 båter revet hvitløk
  • 0,75 dl sukker
  • 0,5 dl rødvinseddik
  • 1 dl vann
  • 2 ss soyasaus
  • 0,5 ss gule sennepsfrø
  • 0,5 ts pepper
  • 0,5 ts rosépepper
  • 1 stk. laurbærblad

Marinerte aspargesbønner:

  • 400 g aspargesbønner
  • 1 stk. sjalottløk i tynne skiver
  • 1 ss olivenolje
  • 2 ss sitronsaft
  • 0,5 ts salt
  • 0,5 ts pepper

Slik gjør du

1. Bland sammen sitronskall, urtekrydder, fennikelfrø og olje i en liten skål. Gni fileten inn med blandingen og krydre med salt. Brun fileten godt på alle sider i stekepanne med smør.

2. Legg fileten over i en ildfast form og stikk et steketermometer i den tykkeste delen av fileten. Sett formen i stekeovn på 125 °C og stek fileten til steketermometeret viser 65 °C. Hvil kjøttet i minimum 10 minutter før du skjærer i det.

3. Del plommer i to, ta ut stein og skjær i båter.

4. Fres sjalottløk blank i en stekepanne med smør. Tilsett hvitløk, sukker, rødvinseddik, vann, soyasaus og krydder. Kok under omrøring i ca. 2 minutter.

5. Tilsett halvparten av plommene, sett på lokk og rør om av og til. Kok sausen på svak varme til plommene er myke og fruktsaften tykner. Sil og mos sausen gjennom et dørslag.

6. Kok opp sausen. Ha i resten av plommene og kok dem knapt møre.

Smak til med litt sukker om plommene er sure.

7. Kok aspargesbønner i en kjele med lettsaltet vann,  1-2 minutter. Avkjøl dem raskt i en bolle med isvann, da beholder de den fine grønnfargen.  Bland sammen sjalottløk, olje og sitronsaft til en dressing, smak til med salt og pepper. Vend aspargesbønnene i dressingen. 

Server saftig ytrefilet av svin med marinerte aspargesbønner og syrlig plommesaus. Pynt gjerne med noen kvister rosmarin eller estragon.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.8570, server:MP-PRD-WEB12 16.04.2024 13:33:43