Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Følgende cookies brukes på MatPrat

Her finner du teknisk beskrivelse av de ulike typene data vi samler og bruker.

Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Helstekt kalkunfilet med hjemmelaget potetmos

Helstekt kalkunfilet med hjemmelaget potetmos

Ingredienser

6  porsjoner

Cremolata:

  • revet skall av 2 stk. sitron
  • ca. 50 g hakket bladpersille
  • 1 båt hakket hvitløk

Potetmos:

  • 1,5 kg skrelte mandelpotet
  • 100 g smør

Ingefærdampet kål:

  • ca. 1 kg hodekål
  • 0,25 stk. frisk ingefær , skrelt og i skiver
  • 1 båt hvitløk
  • 1 ss smør

  • 1,5 dl hakket bladpersille
  • 100 g hasselnøtter
  • 1 båt hakket hvitløk
  • 2 dl appelsinjuice eller tørr hvitvin
  • ca. 1 dl vann
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Cremolata er er blanding av sitronskall, bladpersille og hvitløk, og gir en nydelig smak. Ingefærkokt nykål eller spisskål er et perfekt følge.

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

6  porsjoner

Cremolata:

  • revet skall av 2 stk. sitron
  • ca. 50 g hakket bladpersille
  • 1 båt hakket hvitløk

Potetmos:

  • 1,5 kg skrelte mandelpotet
  • 100 g smør

Ingefærdampet kål:

  • ca. 1 kg hodekål
  • 0,25 stk. frisk ingefær , skrelt og i skiver
  • 1 båt hvitløk
  • 1 ss smør

  • 1,5 dl hakket bladpersille
  • 100 g hasselnøtter
  • 1 båt hakket hvitløk
  • 2 dl appelsinjuice eller tørr hvitvin
  • ca. 1 dl vann

Slik gjør du

  1. Bland sammen cremolataen som består av sitronskall, bladpersille og hvitløk. Brun kalkunfileten i en stekepanne med litt margarin. Ha cremolataen over kalkunfileten.
  2. Legg fileten over i en langpanne og stek den i ovnen ved 125 °C til den har en kjernetemperatur på 65 °C. Ta den ut og la den hvile 10-15 minutter.
  3. Kok potetene i vann uten salt til de er møre. Hell av vannet og sett kjelen tilbake på platen slik at potetene får dampet av seg litt væske. Ha i smør og mos potetene med en potetmoser. Smak til med salt og pepper.
  4. Kok ut pannen med litt appelsinjus og vann som skal brukes til sjy. Tilsett mer bladpersille, hvitløk og nøtter.
  5. Kok kålen så vidt mør i litt vann tilsatt noen skiver ingefær, en båt hvitløk, litt smør og salt.

Skjær kalkunfileten i skiver og server med ingefærdampet kål, potetmos og appelsinsjy. 

 

 

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.8638, server:MP-PRD-WEB12 19.04.2024 02:53:44