Helstekt kalkunfilet med hjemmelaget potetmos

Kategori
Gjester
Vanskelighetsgrad
Middels
Tid
Over 60 min

Cremolata er er blanding av sitronskall, bladpersille og hvitløk, og gir en nydelig smak. Ingefærkokt nykål eller spisskål er et perfekt følge.

Ingredienser

6
Porsjoner
  • 1 stk kalkunfilet, ca. 1500 g
  • ca. 2 ss smør til steking

salt og pepper

Cremolata:

  • revet skall av 2 stk sitron
  • ca. 50 g hakket bladpersille
  • 1 båt hakket hvitløk

Potetmos:

  • 112 kg skrelte mandelpotet
  • 100 g smør

Ingefærdampet kål:

  • ca. 1 kg hodekål
  • 14 stk frisk ingefær , skrelt og i skiver
  • 1 båt hvitløk
  • 1 ss smør

salt

  • 112 dl hakket bladpersille
  • 100 g hasselnøtter
  • 1 båt hakket hvitløk
  • 2 dl appelsinjuice eller tørr hvitvin
  • ca. 1 dl vann

Slik gjør du

Slik gjør du: 

  1. Bland sammen cremolataen som består av sitronskall, bladpersille og hvitløk. Brun kalkunfileten i en stekepanne med litt margarin. Ha cremolataen over kalkunfileten.
  2. Legg fileten over i en langpanne og stek den i ovnen ved 125 °C til den har en kjernetemperatur på 65 °C. Ta den ut og la den hvile 10-15 minutter.
  3. Kok potetene i vann uten salt til de er møre. Hell av vannet og sett kjelen tilbake på platen slik at potetene får dampet av seg litt væske. Ha i smør og mos potetene med en potetmoser. Smak til med salt og pepper.
  4. Kok ut pannen med litt appelsinjus og vann som skal brukes til sjy. Tilsett mer bladpersille, hvitløk og nøtter.
  5. Kok kålen så vidt mør i litt vann tilsatt noen skiver ingefær, en båt hvitløk, litt smør og salt.

Skjær kalkunfileten i skiver og server med ingefærdampet kål, potetmos og appelsinsjy. 

 

 

 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.