Helstekt kalkun med krydret gulrotsalat

  1. Tin kalkunen i kjøleskap eller et annet kjølig sted i to-tre døgn.
  2. Ta ut innmatposen. Denne er god basis for saus, så ta vare på den.
  3. Bind lårene sammen ved benknokene. Sitter vingespissene på, før dem bak ryggen inn mot halsen. Slik at vingene hviler under og støtter kalkunen.
  4. Legg kalkunen over i en langpanne eller ildfast form. Smelt smør, tilsett salt og pepper og pensle kalkunen med blandingen.
  5. Hell på vann og sett kalkunen inn i en forvarmet stekeovn på 180 °C. Beregn ca. en halv time pr. kilo. Pensle kalkunen med smeltet smør eller kraften som har dannet seg i formen flere ganger under steketiden. Det vil gi ekstra smak og flott gyllen farge på skinnet.
  6. Stikk en spiss kniv inn ved lårfestet. Kommer det klar kraft ut er kalkunen ferdig. La kalkunen hvile i minst 20 minutter før du skjærer i den. Flytt etter noen minutter kalkunen over på en fjøl eller et fat, og pakk den inn i aluminiumfolie dersom den skal serveres varm.
  7. Kok gulrotbitene i lettsaltet vann i 4-5 minutter. Hell av kokevannet og skyll dem godt med kaldt vann for å stoppe kokeprosessen.
  8. Bland gulrotbiter, valnøtter, koriander og persille i en bolle.
  9. Bland sammen ingrediensene til dressingen i en skål og hell over salaten.
  10. La det hele stå i kjøleskap og utvikle smak til servering. Smak eventuelt til med salt og pepper.
  11. Pynt med frisk koriander rett før servering.
 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.