Helstekt indrefilet av elg

Informasjon om oppskriften

Med en hel indrefilet av elg i ovnen er det duket for et festmåltid av de sjeldne. Denne fileten er rullet i friske urter og serveres med høstens søte plommer. Det er en suveren smakskombinasjon!

Mer informasjon om oppskriften

Beskrivelse

 1. Gni indrefileten inn med salt og pepper. Brun den fint rundt det hele i en stekepanne. Rull den i hakkede urter og legg den over i en ildfast form.

 2. Sett i steketermometer. Stek på 125 °C til termometeret viser 60 °C. Da er fileten medium stekt. Ønsker du den lite stekt, ta den ut på 55 °C. La den hvile minst et kvarter før den skjæres opp.

 3. Rens plommer for stein og del i båter. Kok dem forsiktig opp med sukker, og smak kompotten til med balsamicoeddik.

 3. Skrell poteter og kok dem møre i usaltet vann. Mos potetene og tilsett smør, rømme og krydder.

 4. Skjær det grønne av purren, ca. 15 cm langt. Kok det i 1 minutt. Lag en ring av purren og legg potetmos oppi denne.

 Server helstekt elgfilet med plommekompott, hjemmelaget potetmos og for eksempel sukkererter.