Guinnessbraiserte lammeskanker

Kategori
Gjester
Vanskelighetsgrad
Middels
Tid
Over 60 min

Saftigere lammekjøtt enn lammeskank skal du lete lenge etter! Kokekraften blir til en fyldig, tykk saus og servert med deilig rotmos er dette en høstfavoritt.

Ingredienser

  • 4 stk lammeskank
  • 4 stk finhakket løk
  • 2 ss olivenolje
  • 12 l mørkt øl , gjerne Guinness
  • 2 ss tomatpuré
  • 2 ss worchestershiresaus
  • 7 dl lammekraft eller annen kjøttkraft
  • 2 ss brunt sukker
  • 2 ss hakket frisk rosmarin
  • 12 ts salt
  • 12 ts pepper

Rotmos:

  • 8 stk potet
  • 14 stk kålrot
  • 14 stk persillerot
  • 3 ss smør
  • 1 dl matfløte
  • 12 ts salt
  • 12 ts pepper

Slik gjør du

  1. Fres løk i olje i en tykkbunnet kjele til den er myk. Tilsett øl, tomatpuré og Worcestershiresaus, kok opp.
  2. Brun lammeskanker raskt på alle sider i en stekepanne. Ha dem over i gryten. Hell kraft i pannen, ha i sukker og varm opp under omrøring. Hell kraften over i gryten og tilsett rosmarin. Ha på lokk og la skankene småkoke på lav varme i 2-2 ½ time, til kjøttet løsner fra benet. Ta ut skankene med en hullsleiv og dekk dem med aluminiumsfolie.
  3. Skrell potet, kålrot og persillerot. Del grønnsakene i biter og kok dem møre i vann. Hell av vannet, tilsett smør og fløte, og mos alt jevnt. Smak til med salt og pepper.
  4. Kjør kjøttkraften jevn med en stavmikser og kok opp. La sausen småkoke under omrøring til den tykner, ca. 15 minutter. Smak til med salt og pepper.

Server lammeskanker med rotmos og saus.

 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.