Grønnkål- og gresskarsalat

Kategori
Gjester
Vanskelighetsgrad
Middels
Tid
Over 60 min

Grønnkål er en vintergrønnsak som strutter av sunnhet. Den litt bitre smaken blir mildere i selskap med sødmen i bakt gresskar. Grønnkål- og gresskarsalat passer utmerket til både tradisjonelle og utradisjonelle julemiddager.

Ingredienser

  • 500 g gresskar
  • 1 ss olivenolje til baking av gresskar
  • 12 ts salt
  • 12 ts pepper
  • 2 l grønnkål
  • 12 stk granateple
  • 112 dl mandler
  • 100 g hvitost i små terninger
  • 2 ss balsamicoeddik eller sitronsaft
  • 4 ss olivenolje
  • 50 g høvlet parmesan

Slik gjør du

1. Forvarm stekeovnen til 200 °C.

2. Skjær gresskar i 1x1 cm store terninger. Grovhakk mandler. Fjern stilken på grønnkålen og strimle bladene.

3. Legg gresskarterninger på et bakepapirkledd stekebrett. Drypp over olivenolje og krydre med salt og pepper. Bak gresskarbitene i ovnen til de er gylne og myke, 20-30 minutter. Bruk en stekespade og snu litt på dem et par ganger i løpet av baketiden.

4. Dryss grovhakkede mandler over gresskarbitene når det gjenstår ca. 10 minutter av tiden. Ta brettet ut av stekeovnen og avkjøl.

5. Varm halvparten av olivenoljen i en vid stekepanne og rist grønnkål til den akkurat faller sammen. Krydre med salt og pepper.

6. Ha grønnkålen over i en stor bolle og bland inn bakt gresskar, granateple, mandler og hvitost. Hell over balsamico og olivenolje, og bland forsiktig.

Anrett grønnkål- og gresskarsalaten på et stort fat eller i mindre skåler. Dryss over parmesanflak, ha på litt nykvernet pepper og server.

 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.