Grønn saus

Kategori
Gjester
Vanskelighetsgrad
Enkel
Tid
Under 20 min

Dette er kanskje en annerledes saus både i farge og smak enn den du vanligvis lager. Ikke desto mindre er den kjempegod til ulike kjøttretter. Sausen serveres kald.

Ingredienser

  • 1 bunt bladpersille (uten stilkene)
  • 3 ss kapers
  • 1 stk sitron
  • 5 stk ansjosfileter
  • 1 stk løk
  • 2 båt hvitløk
  • 1 ss hvitvinseddik
  • 1 dl olivenolje
  • 12 ts salt
  • 14 ts pepper
Vis næringsinnhold
Energi
242kcal
Fett
24.3g
Protein
2.3g
Karbohydrater
4.2g
Jern
1mg

Beregnet per porsjon basert på oppskriften. Næringsinnholdet vil variere med størrelsen på porsjon og valgt tilbehør.

Slik gjør du

1. Bland alle ingrediensene til sausen, unntatt olje, salt og pepper i en food processor.

2. Tilsett olje og kjør maskinen på lav hastighet. Sausen skal bli jevn og godt blandet.

 

3. Smak til med salt og pepper og sett den kaldt til den skal serveres.

 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.