Grønn kyllingsalat med sukkererter og pinjekjerner

Kategori
Gjester
Vanskelighetsgrad
Middels
Tid
20–40 min

Det finnes mange gode kyllingsalater, men dette er en av våre aller beste.

Ingredienser

  • 4 stk kyllingfilet eller kjøtt av grillet kylling
  • 12 l kyllingbuljong (utblandet)
  • 4 stilk snittet stilkselleri (stangselleri)
  • 1 stk sikorisalat (endivie)
  • 1 stk grønn paprika
  • 100 g frisk spinat
  • 1 stk grønn lollo salat eller annen salat
  • 1 pk sukkererter
  • 12 dl pinjekjerner

Dressing:

  • 2 ss majones
  • 2 båt hvitløk
  • 1 ts dijonsennep
  • 1 ts sitronsaft
  • 1 dl kremfløte eller vann

salt og kvernet pepper

Slik gjør du

1. Kok opp kyllingbuljongen og legg i kyllingfiletene. La dem trekke i buljongen i ca. 10-12 minutter. Avkjøl. Når kjøttet er kaldt, bruk fingrene og trekk det fra hverandre i passe biter etter fibrene i kjøttet.

2. Finsnitt stilkselleri og endiviesalat. Del paprika i passe store biter. Vask og tørk spinat og lollosalat, og riv i mindre biter. Sukkerertene deles over i to. Bland alle ingrediensene til salaten sammen.

3. Bland sammen dressingen og hell den over salaten. Bruk fingrene og vend dressingen forsiktig inn i salaten. Legg salaten opp på et stort fat og server med en gang.

 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.