Grillet ytrefilet med kål og bbq-saus

Kategori
Gjester
Vanskelighetsgrad
Middels
Tid
40–60 min

Ytrefilet av storfe er perfekt grillmat når du skal grille til mange. Med enkelt tilbehør som grillede grønnsaker og en deilig bbq-saus, kan du stresse ned med tilberedningen og nyte det fine grillværet istedet.  

Ingredienser

  • 800 g ytrefilet av storfe
  • 2 ss olje til pensling
  • 12 ts salt
  • 12 ts pepper

BBQ-saus:

  • 3 dl ketchup
  • 1 dl brunt sukker
  • 14 dl lys sirup
  • 12 dl eplejuice
  • 1 ss worchestershiresaus
  • 212 ts grov sennep
  • 2 ts paprikapulver (gjerne røkt)
  • 12 ts hvitløkspulver
  • 14 ts kajennepepper
  • 1 ts salt
  • 1 ts pepper
  • 1 ss maisstivelse (maizena)
  • 12 dl kaldt vann

Grillede grønnsaker:

  • 1 stk nykål, sommerkål , eventuelt spisskål eller hodekål
  • 2 stk løk
  • 2 ss smør
  • 12 ts salt
  • 14 ts pepper

Slik gjør du

1. Pensle fileten med olje og krydre med salt og pepper. Grill kjøttet på direkte varme, 2–3 minutter på hver side, slik at det får en fin stekeskorpe.

2. Legg kjøttet over på indirekte varme på grillen, og stikk inn et steketermometer i den tykkeste delen av kjøttstykket.

3. Sett på lokk, og la kjøttet grille i 30-35 minutter, eller til steketermometeret viser ønsket kjernetemperatur. Kjøttet er lite stekt på 55-60 °C, medium på 65 °C, og godt stekt ved 70 °C.

Husk at temperaturen vil fortsette å stige litt etter at du har tatt kjøttet av grillen, ta gjerne av kjøttet litt under ønsket kjernetemperatur slik at det kan hvile opp til temperaturen du ønsker.

4. Lag bbq-saus. Bland alle ingrediensene, med unntak av vann og maisstivelse, i en kjele. Kok opp blandingen, og la det småkoke i ca. 5 minutter, eller til alt sukkeret er oppløst.

5. Tilsett maisstivelse rørt ut i litt vann om du ønsker en tykkere saus og kok opp under omrøring til du har ønsket tykkelse. Sausen tykner ganske fort. Bruk den til pensling og servering og oppbevar eventuelt rester av sausen kjølig i en tett beholder.

Sausen kan også lages ferdig på forhånd, og stå klar i kjøleskapet til bruk.

6. Del løk og kål i to. Behold stilken på kålen, slik at den henger sammen og skallet på løken.

7. Grill kålen raskt på høy varme, og legg den over på aluminiumsfolie og lavere varme. Ha på noen terninger smør og salt og pepper, og pakk den litt inn i aluminiumsfolien. Grill til den er mør.

8. Gjør det samme med løken. Fjern skallet på løken før servering.

9. Pensle kjøttet med sausen mot slutten av grillingen. Se til at det ikke svir seg. La kjøttet hvile ca. 15 minutter før den skjæres opp.

Server kjøttet i skiver sammen med grillede grønnsaker og bbq-saus.

 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.