Grillet tortilla med biff, geitost og sopp

Kategori
Gjester
Vanskelighetsgrad
Middels
Tid
40–60 min

Ta fredagstacoen til et nytt nivå! Helgrillet ytrefilet i tortilla sammen med en fløyelsmyk chevre, paprika og portobello er en smakskombinasjon de fleste vil elske.

Ingredienser

  • 600 g ytrefilet av storfe
  • 2 ss olje til pensling
  • 1 ts salt
  • 12 ts pepper

  • 3 stk portobellosopp
  • 3 stk hermetisk grillet paprika i skiver
  • 200 g chevre (hvit geitost) i skiver
  • 8 stk hvetetortilla

  • 8 stk tannpirkere , uten smak

Slik gjør du

Slik gjør du:

1. Pensle ytrefilet med olje, krydre med salt og pepper. Grill fileten på direkte varme til den får en fin stekeskorpe, ca. 2 minutter på hver side. Legg fileten over på indirekte varme, stikk inn steketermometer og grill til ønsket kjernetemperatur. La kjøttet hvile 10-15 minutter før du skjærer i det.

Ved kjernetemperatur 55-60 °C er kjøttet lite stekt, 60-65 °C gir medium stekt og ved 70 °C er kjøttet gjennomstekt.

2. Dryss olje over portobello, krydre med salt og pepper. Grill soppen i 5 minutter, til den er mør. Del soppen i skiver.

3. Varm hvetetortilla raskt på grillen. Fyll tortilla med portobello, grillet paprika, chevre og ytrefilet i skiver. Brett fylt tortillalefse lett sammen og fest den med en tannpirker foran i skøyten.

4. Legg fylte lefser på indirekte varme noen minutter, til osten har smeltet.

Ved grilling på direkte varme grilles maten rett over varmekilden. Ved grilling på indirekte varme ligger maten litt vekk fra varmekilden, i "den kalde sonen".

 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.