Grillet, lettgravet ørret med kremet eggerøre og sennepssaus

Kategori
Gjester
Vanskelighetsgrad
Middels
Tid
Over 60 min

Å grave fisk er en god gammel tradisjon. Men har du forsøkt å bare grave fisken et par timer og så grille eller steke den? Sammen med hjemmelaget sennepssaus og deilig, kremete eggerøre har du et festmåltid av de sjeldne!

Ingredienser

4
Porsjoner
  • 600 g ørretfilet
  • 12 dl salt
  • 12 dl sukker
  • 12 ts grovmalt hvit pepper
  • 1 bunt finhakket frisk dill
  • 2 ss olje til pensling

Sennepsaus:

  • 2 stk eggeplomme
  • 1 ss sukker
  • 1 ss vineddik
  • 2 ss grov sennep , gjerne Dijon
  • 212 dl rapsolje
  • 3 ss hakket frisk dill
  • 12 ts salt
  • 14 ts pepper

Eggerøre:

  • 5 stk egg
  • 5 ss kremfløte
  • 50 g kaldt meierismør
  • 1 ss hakket frisk estragon
  • 12 ts salt
  • 14 ts pepper

Slik gjør du

1. Fjern alle ben fra ørretfileten og tørk den godt. Bland salt, sukker og hvit pepper, og gni halvparten av blandingen godt inn i fileten på begge sider.

2. Legg dill i bunnen av en form eller et fat. Legg fileten i formen med skinnsiden opp. Strø resten av salt/krydderblandingen over og legg på rikelig med dill. Sett formen i kjøleskapet i minst 4 timer.

Om du ønsker kan filetene dryppes med 3-4 ss konjakk eller akevitt.

3. Lag sennepssaus. Bland eggeplommer, sukker, eddik og sennep i en skål, og visp det godt sammen. Spe med olje i en tynn stråle mens du visper kraftig. Bland inn hakket dill og smak til med salt og pepper. 

 

Sausen kan lages i god tid før servering, og oppbevares minst en uke i kjøleskapet.

4. Skjær lettgravet laks i porsjonsstykker, tørk dem godt. Pensle stykkene med litt olje og legg dem på grillen med skinnsiden opp. Grill stykkene i 3-4 minutter på hver side.

5. Lag eggerøre. Pisk egg og fløte sammen i en stålbolle (eventuelt en annen bolle som tåler varme). Kok opp vann i en kjele og sett stålbollen over kjelen med kokende vann, reduser varmen noe. Rør til eggeblandingen begynner å stivne. Tilsett kaldt smør i terninger. Smak til med frisk estragon,salt og pepper. Eggerøren skal ha en bløt, fløyelsaktig konsistens.

 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.