Grillet laks med vannmelonsalsa

Kategori
Gjester
Vanskelighetsgrad
Middels
Tid
40–60 min

Grillet laksefilet med en søt og litt spicy rub er perfekt sommermat! En frisk salsa laget av vannmelon og mango står perfekt til den grillede fisken. Nyt gjerne maten ute på terrassen! Nam!

Ingredienser

  • ca. 800 g laksefilet
  • 2 ss olje til pensling

Rub:

  • 2 ss brunt sukker
  • 1 ss paprikapulver
  • 12 ts grovt chilikrydder
  • 12 ts hvitløkspulver
  • 12 ts tørket timian
  • 12 ts salt
  • 12 ts pepper

Vannmelonsalsa:

  • 12 stk vannmelon
  • 1 stk mango
  • 2 stk jalapeno (eventuelt uten frø om du ikke liker det sterkt)
  • 2 ss finhakket frisk gressløk
  • saft av 1 stk lime
  • 1 ss honning
  • 12 ts salt
  • 14 ts pepper

Slik gjør du

1. Lag rub til fisken. Bland sammen alle ingrediensene til rubben i en liten skål. 

2. Tørk fisken med litt kjøkkenpapir, og pensle den med olje. Dryss over rubben slik at krydderet dekker hele fileten på kjøttsiden. Klapp lett med fingrene på fisken, slik at krydderet fester seg godt. 

3. Legg fisken på et ark aluminiumsfolie på grillen, alternativt bruk en aluminiumsform eller en grillplanke du på forhånd har lagt i vann. La fisken grille på indirekte varme med lokk i 20 -25 minutter. 

4. Kutt vannmelon og mango i små terninger, jalapeño i tynne skiver (ta eventuelt ut frøene om du ikke liker det sterkt) og finhakk gressløk. Ha alt i en bolle, og klem over limesaft, ha i honning og smak til med salt og pepper. Smuldre til slutt over fetaost. 

Server laksefileten med den friske og litt spicy vannmelonsalsaen. Ferskt brød eller kokt ris og friske salatblader smaker også godt til. 

 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.