Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Følgende cookies brukes på MatPrat

Her finner du teknisk beskrivelse av de ulike typene data vi samler og bruker.

Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Grillet laks med vannmelonsalsa

Grillet laks med vannmelonsalsa

Ingredienser

porsjoner
  • ca. 800 g laksefilet
  • 2 ss nøytral olje til pensling

Rub:

  • 2 ss brunt sukker
  • 1 ss paprikapulver
  • 0,5 ts grovt chilikrydder
  • 0,5 ts hvitløkspulver
  • 0,5 ts tørket timian
  • 0,5 ts salt
  • 0,5 ts pepper

Vannmelonsalsa:

  • 0,5 stk. vannmelon
  • 1 stk. mango
  • 2 stk. jalapeño (eventuelt uten frø om du ikke liker det sterkt)
  • 2 ss finhakket frisk gressløk
  • saft av 1 stk. lime
  • 1 ss honning
  • 0,5 ts salt
  • 0,25 ts pepper
  • 1 pk fetaost
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (2)
Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Grillet laksefilet med en søt og litt spicy rub er perfekt sommermat! En frisk salsa laget av vannmelon og mango står perfekt til den grillede fisken. Nyt gjerne maten ute på terrassen! Nam!

Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner
  • ca. 800 g laksefilet
  • 2 ss nøytral olje til pensling

Rub:

  • 2 ss brunt sukker
  • 1 ss paprikapulver
  • 0,5 ts grovt chilikrydder
  • 0,5 ts hvitløkspulver
  • 0,5 ts tørket timian
  • 0,5 ts salt
  • 0,5 ts pepper

Vannmelonsalsa:

  • 0,5 stk. vannmelon
  • 1 stk. mango
  • 2 stk. jalapeño (eventuelt uten frø om du ikke liker det sterkt)
  • 2 ss finhakket frisk gressløk
  • saft av 1 stk. lime
  • 1 ss honning
  • 0,5 ts salt
  • 0,25 ts pepper
  • 1 pk fetaost

Slik gjør du

  1. Lag rub til fisken. Bland sammen alle ingrediensene til rubben i en liten skål. 
  2. Tørk fisken med litt kjøkkenpapir, og pensle den med olje. Dryss over rubben slik at krydderet dekker hele fileten på kjøttsiden. Klapp lett med fingrene på fisken, slik at krydderet fester seg godt. 
  3. Legg fisken på et ark aluminiumsfolie på grillen, alternativt bruk en aluminiumsform eller en grillplanke du på forhånd har lagt i vann. La fisken grille på indirekte varme med lokk i 20 -25 minutter. 
  4. Kutt vannmelon og mango i små terninger, jalapeño i tynne skiver (ta eventuelt ut frøene om du ikke liker det sterkt) og finhakk gressløk. Ha alt i en bolle, og klem over limesaft, ha i honning og smak til med salt og pepper. Smuldre til slutt over fetaost. 

    Usikker på hvilken honning du skal velge? Vi heier på norske produsenter - velg norsk honning når du har mulighet. I tillegg finnes det utallige typer å velge i. Lær mer om honning her!

Server laksefileten med den friske og litt spicy vannmelonsalsaen. Ferskt brød eller kokt ris og friske salatblader smaker også godt til. 

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.8638, server:MP-PRD-WEB11 19.04.2024 14:39:53